Ajankohtaista

Rakennetaan se yhdessä

Nyt se alkaa. Laajakaistaverkon rakentaminen Muhokselle. Muhos ei ole ensimmäinen kunta joka lähtee toteuttamaan laajakaistapalvelua kuntalaisilleen, mutta ei myöskään viimeinen. Meillä on hyvät mahdollisuudet hyödyntää myös muiden kokemuksia verkon rakentamisessa ja ylläpidossa.

Tilaa itsellesi valokuituyhteys ja voit nauttia nopeiden yhteyksien tuomista mahdollisuuksista niin kotona, kuin mökilläsikin.

Tilaa itsellesi valokuituyhteys ja voit nauttia nopeiden yhteyksien tuomista mahdollisuuksista niin kotona, kuin mökilläsikin.

Miksi verkko pitää rakentaa. Me tarvitsemme koteihin ja yrityksiin laadukkaat ja kapasiteetilta vakaat tietoliikenneyhteydet jo tänään. Tulevaisuudessa siirtonopeuden tarve vain kasvaa uusien sovelluksien tarpeiden kehittyessä edelleen voimakkaasti. Kotilaajakaistapalvelun avulla liität kotisi laadukkaalla ja nopealla yhteydellä Internet- verkkoon. Voit siis moninkertaistaa nykyisen tiedonsiirtonopeutesi ja sanoa hyvästit hitaille nettiyhteydelle.

Valokuituyhteyden vaimennus on erittäin pieni jolloin siirtonopeutesi on käytännössä riippumaton siitä kuinka kaukana kotisi on Internet- liityntäpisteestä. Tämä on merkittävä etu verrattuna kuparikaapelilla toteutettuihin ns. xDSL laajakaistayhteyksiin. Yhteyden laatu ei myöskään ole riippuvainen etäisyydestä tukiasemaan, samanaikaisten käyttäjien  määrästä tai radioaaltojen etenemisestä.

Digi-TV:n kuvassa on myös usein häiriöitä kun radiotiellä on maastoesteitä tai sääolosuhteet vaihtelevat tai kotisi sijaitsee kuuluvuusalueen reunalla. Valokaapeli tarjoaa myös TV-kuvan vastaanottamiseen kaapeli välityksellä jolloin paikalliset vastaanotto-olosuhteet tai säänvaihtelut eivät vaikutta kuvan laatuun.